Marja-Terttu Tolamo – Taisteilija ja taiteilija (Kosonen Liisa)

34,00 

Marja-Terttu Tolamo: Taiteilija ja taistelija

Teos kuvaa Suomen Raamattuopiston ”Grand Old ladyn” Marja-Terttu Tolamon (1915-2000) merkittävää vaikutusta opiston toimintakenttään. ”Maisteri Tolamo”, kuten aikalaiset häntä kutsuivat, antoi oman elämänsä, työnsä, ihmissuhteensa ja taloutensa kokonaan Raamattuopiston hyväksi sen perustamisesta v. 1945 lähestulkoon kuolemaansa asti. Mutta Tolamon vaikutus ulottui merkittävänä koko viidesläiseen herätysliikkeeseen ja Suomen lähetystyön kenttään.

Tolamolla oli sekä taiteilijan että taistelijan sielu. Hän työskenteli Raamattuopiston hyväksi kuin leijonaemo huolehtien sen toimintaedellytyksistä kaikilla voimillaan ja kyvyillään. Runot jäivät hänelle tässäkin tunteiden tulkiksi. Niihin hän vuodatti tuskansa ja rukouksensa Isälleen.

Marja-Terttu Tolamosta kertova kirja pitää lukijansa koko ajan suurten kysymysten äärellä: Kenen varaan jätän elämäni? Kestääkö luottamukseni Jumalaan elämän aallokoissa? Käytänkö saamiani lahjoja oikein lähimmäisteni hyväksi ja Jumalan kunniaksi?

Suuri ihminen jättää suuren varjon, sanotaan. Teos kuvaa koskettavasti, miten vaikeaa tämän vahvan tahtonaisen oli jättää ensin työnsä ja lopulta myös oma itsensä toisten hoidettavaksi.

Liisa Kosonen on kirkkonummelainen draamaohjaaja, freelanse-toimittaja ja kirjailija. Häneltä on aiemmin julkaistu mm. kirjat Lasse Vähäsalo, ystävien etsijä (Perussanoma 2003) sekä Kirkkainta kruunua kohti, Anne Pohtamo kauneuskuningattaresta evankelistaksi ( Perussanoma 2004).

Sidottu, sivuja 342

ISBN 9789518888430

Kustannusosakeyhtiö Perussanoma

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 9789518888430 Osasto: Avainsana tuotteelle