Opas Matteuksen evankeliumiin (Junkkaala Eero)

10,00 

Matteuksen evankeliumia on pidetty pääevankeliumina ja siksi se on sijoitettu ensimmäiseksi Uuden testamentin kirjaksi. Sen ensimmäinen luku on silta Vanhasta testamentista Uuteen, sillä se kuvaa Abrahamista alkaen koko juutalaisten historian aina Jeesukseen asti. Tämä sukuluettelo kertoo, että Jeesus polveutuu sekä Abrahamista että Daavidista. Evankeliumikirjan pääasiallisina vastaanottajina pidetään juutalaiskristittyjä, sillä Matteus viittaa usein Vanhan testamentin kirjoituksiin. Samalla hän antaa jatkuvasti vihjeitä siitä, että sanoma Jeesuksesta kuuluu myös ei-juutalaisille.

Matteus on tallettanut yhden maailman tunnetuimmista puheista, Jeesuksen vuorisaarnan. Hänellä on lukuisia vertauksia Jumalan valtakunnasta. Jeesuksen ihmeteot ja opetukset muodostavat kirjan pääosan, mutta koko kertomus huipentuu kärsimyshistoriaan ja ylösnousemukseen. Viimeisessä luvussa ylösnoussut Jeesus antaa lähetyskäskyn.

Lukemalla Matteuksen evankeliumin saat erinomaisen käsityksen siitä, mitä Jeesus teki ja opetti. Raamattupiirissä voit keskustella toisten kanssa kristillisen uskon peruskysymyksistä.

Tämä opas on kirjoitettu erityisesti radioraamattupiiriläisiä varten www.radioraamattupiiri.fi

Vain 4 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 9789518888072 Osasto: