Koptimarttyyrit (Mosebach Martin)

29,00 

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 9789518889208 Osastot: , Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Keväällä 2017 Martin Mosebach vieraili Egyptissä niiden 21 koptilaisen miehen kylässä El-Orissa, jotka olivat kaksi vuotta aiemmin joutuneet Libyan rannikolla ISIS-terroristien murhaamiksi. Mosebach tapasi kuolleiden koptimiesten piispan ja papit ja vieraili heidän kirkoissaan ja luostareissaan. Hän kävi myös miesten kodeissa ja perheiden luona ja tutustui länsimaiselle ihmiselle vieraaseen kulttuuriin ja elinympäristöön. Tuloksena on matkakertomus, jossa seurataan elävän perinteen yllättäviä jälkiä menneisyydestä nykypäivään.

Koptimarttyyrit on kirja erään arabimaan elämästä raamatullisen menneisyyden ja Uuden Kairon ostoskeskusten välimaastossa. Kulttuurien välisen taistelun aikoina koptivähemmistöstä on tullut islamilaisessa Egyptissä poliittinen tekijä – ja eräänlainen uskonnollinen vaihtoehtoyhteiskunta.
Martin Mosebach (s. 1951) on saksalainen kirjailija, joka on julkaissut romaaneja, runoteoksia ja tehnyt myös käsikirjoituksia elokuviin, teatteriin ja radioon. Koptimarttyyrit on hänen ensimmäinen tietokirjansa.

Nidottu, sivuja 246

Julkaistu: 2023

ISBN: 9789518889208

Kustantaja: Perussanoma Oy