Julkaistu

Muutoksen tuulet puhaltavat

Viime kevät toi muutoksia meidän kaikkien elämäämme. Oli opittava joustamaan ja mukautumaan näihin uusiin aikoihin.

Niin myös Pala maailmalta -lähetyskauppa koki mullistuksen. Basaarimme Tikkurilassa on ollut lähes kokonaan kiinni asiakkailta ja olemme siirtyneet lähinnä nettimyyntiin.

Ei kuitenkaan vastoinkäymisiä, ettei jotain hyvääkin, aina on jossakin se hopeareunus. Tämä erityinen aika maailman historiassa on osoittautunut verkkokauppojen kulta-ajaksi. Kun ollaan vähemmän liikkeellä fyysisesti, moni on alkanut tilaamaan netistä tuotteita.

Olemme kyllä ottaneet vastaan muutamia asiakkaitakin tänne Basaariin (Pala maailmalta -kauppa.) Jotkut lähialueilla asuvat asiakkaat soittavat ja kysyvät, voivatko he tulla käymään, ”kun jotain pitäisi ostaa rippilapselle” tai ”haluaisin tulla sovittamaan tossuja, jotka haluan ostaa”. Olemme toki sallineet tänne tulon, luonnollisesti turvallisuusohjeistukset huomioiden.

Yksi suurimpia muutoksia toiminnassamme oli se, että lähes kaikki seurakuntiin suuntautuvat tapahtumat peruttiin viime keväästä alkaen. Aluemyyjämme ovat olleet tähän asti suuressa roolissa siinä, että lähetyskaupan tuotteita myydään eri puolilla Suomea, niinpä tämä vaikutti suoraan myynteihimme.

Onneksi joitakin tapahtumia on taas pystytty järjestämään, varovasti ja rajoituksia noudattaen. Myyntituotteita liikkuu siis jo jonkin verran. Myymme etupäässä niitä tuotteita, joita on tällä hetkellä varastossamme. Uusia tuotteita emme ole juurikaan tilanneet työalueilta. Joistakin maista posti ei kulje ollenkaan, toisaalta ehkä kulkee, mutta hyvin hitaalla aikataululla.

Olemme joulua silmällä pitäen tilanneet kokeeksi muutamia jouluaiheisia, käsin kirjailtuja kortteja Bangladeshista. Kokeilemme, miten posti kulkee sieltä päin. Tilasimme niin pienen erän, että se saadaan mahtumaan kirjekuoreen, ja nyt vain odotellaan. Kunpa tämä väylä toimisi.

Kohta on joulu! Uskomatonta miten nopeasti tämä vuosi on mennyt!

Alammekin laittaa jouluun liittyviä tuotteita vähitellen näkyville nettikauppaan. Sitä kohti!

Päivi Eshelman