Julkaistu

Rajoitetusti istumapaikkoja

”Vietimme joulun monen vuoden tauon jälkeen Etu-Aasiassa. Jouluajan tilaisuudet huipentuivat joulupäivän jumalanpalvelukseen ja sen jälkeiseen ohjelmalliseen nyyttikestiateriaan.
Saarnan valmisteluni keskeyttää puhelinsoitto. Ystävä kyselee kiintiötä jumalanpalvelukseen. Kappeli on pieni ja istumapaikkoja rajoitetusti. Hän haluaa varmistaa, että saisi tuoda kymmenen työtoveriaan oman perheensä lisäksi. Työtoverit ovat kuulemma kovin uteliaita kuulemaan, mihin kristityt uskovat ja näkemään, mitä he puuhaavat kokouksissaan…”

Tänä adventtina odotamme sekä kotimaassa että lähetyskohteissa joulua poikkeuksellisissa oloissa. ”Jouluna lähetystyössä” -kirjasta tämä Pekka Mäkipään kirjoittama kokemus joulusta lähetysalueella yhdistyy vahvasti tähän päivään.

* * * * *

Joulu lähetystyöalueella tarjoaa erityisen mahdollisuuden elää lähetyselämää: Joulukoristeet kertovat naapureille tulossa olevasta kristittyjen juhlasta. Ppiparitalon tekeminen yhdessä tarjoaa paitsi hetken ystävien kanssa, myös mahdollisuuden kertoa joulun päähenkilöstä. Seurakunnan joulujuhlan spontaanit valmistelut puolestaan hämmentävät tarkkoihin juhlasuunnitelmiin tottuneen lähetin! Kotona vietettävä joulu jää vähiin – tai jopa väliin – kun juhla-aikaa vietetään seurakunnan keskellä. Tämä kaikki on sitä lähetyselämää joulumaustein.

Entä tuliko Etu-Aasiassa lopulta kappeliin väkeä kuulemaan joulun ilosanomaa? Sen, ja monta muuta jouluista kertomusta voit lukea Jouluna lähetystyössä -kirjasta.